The Firebirds

Den anmelderroste trio The Firebirds arbejder med at fortolke det 20. århundredes store klassiske komponister og omsætte deres store orkestrale værker til trioens særegne lyd.

Deres første udgivelse tog livtag med de monumentale værker fra den ikoniske komponist Igor Stravinsky, og deres andet album er en hommage til vores hjemlige Carl Nielsen.

Bandet består af de tre danske improvisationsmusikere Stefan Pasborg, Anders Filipsen og Anders Banke, som i The Firebirds sætter de klassiske værker på en formel af groovy avant-rock og impro.

De tre musikere har gjort sig bemærket i et utal af projekter og turneret over hele verden med grupper og musikere såsom Ibrahim Electric, New Jungle Orchestra, Travelling Tribes, Tomasz Stanko, Marc Ducret og John Tchicai. 

The Firebirds er et godt sammentømret liveband med en fængende vildskab i deres koncerter, som i sommers blandt andet fik følgende ord med på vejen af Gaffa:

Bevæbnet med trommer, saxofon og keyboards zoomer Stefan Pasborg og hans kumpaner ekstremt ind på Stravinskys og Carl Nielsens værker og giver dem en helt ny lyd og berettigelse…. Kan en jazztrio virkelig spille klassiske værker? For de tre herrer i The Firebirds synes ingen udfordring for stor.” 

“The Firebirds er fængende, fascinerende flot, pågående musik; drama; fortællinger af næsten filmisk karakter; som skabt til et nyt epos af David Lynch.” (Gaffa).

“Det er en imponerende og flot bro, der bygges mellem den klassiske og den rytmiske musik.” (Jazznyt DK).

”De tre Pasborg-ildfugle har på charmerende vis kastet nyt lys over nogen af den stærkeste euro-klassiske musik fra det forrige århundrede uden at tabe værkernes kompleksitet…” (Jazznyt Norge)

Lineup :Anders Banke (tenorsax og klarinet), Anders Filipsen (Keyboards), Stefan Pasborg (Trommer)

Køb billet her

Se mere her 

Koncerten foregår på den store scene i Pilegårdens gård.